Koszyk: BRAK


Artykuł Dodaj artykuł

Wykładzina Coniveo w klinice Enel-Sport w Warszawie

Firma Coniveo dostarczyła i zamontowała wykładzinę w specjalistycznej klinice Enel-Sport, zlokalizowanej na Stadionie Legii w Warszawie.

Firma Coniveo dostarczyła i zamontowała wykładzinę w specjalistycznej klinice Enel-Sport, zlokalizowanej na Stadionie Legii w Warszawie. Realizacja obejmowała zarówno gabinety lekarskie, sale rehabilitacyjne, jak i pomieszczenia administracyjne i ciągi komunikacyjne placówki.

Wykładzina w klinice Enel-Sport w Warszawie Fot. Coniveo
Wykładzina w klinice Enel-Sport w Warszawie
Fot. Coniveo

Firma Coniveo od wielu lat realizuje projekty wykładzin w wybranych przychodniach Centrum Medycznego ENEL-MED. W listopadzie 2015 r. zespół instalatorów zakończył montaż wykładzin w warszawskiej specjalistycznej klinice sportowej Enel-Sport. Na podłożu placówki ułożono różne rodzaje wykładzin kauczukowych marki nora, dostosowane do przeznaczenia poszczególnych pomieszczeń.

W projekcie architektonicznym, według którego postępowały prace, szczegółowo określono właściwości użytkowe materiałów wykończeniowych. Wykładzina zastosowana w salach rehabilitacyjnych musiała spełniać najwyższe standardy – być elastyczna, wręcz miejscami miękka, odporna na zarysowania i estetyczna, aby wnętrza miały profesjonalny charakter. Inwestor  zwracał tez uwagę na kolory wykładzin, aby pasowały do wizji architekta i wyróżniały się na tle innych dostępnych wykładzin na rynku. Wybór padł na wykładzinę kauczukową nora z linii noraplan – uni i sentica. W gabinetach lekarskich i pomieszczeniach, w których znajduje się specjalistyczny sprzęt medyczny, musiała natomiast znaleźć się wykładzina antyelektrostatyczna odprowadzająca. Dlatego zdecydowane się na wybór wykładziny noraplan sentica ed, która zapewnia optymalną ochronę elektronicznych elementów konstrukcyjnych, podzespołów i urządzeń.

Wykładzina w klinice Enel-Sport w Warszawie Fot. Coniveo
Wykładzina w klinice Enel-Sport w Warszawie
Fot. Coniveo

Projekt architektoniczny stawiał również duże wymagania dotyczące sposobu ułożenia wykładzin.  Znalazły się w nim liczne, złożone wzory, które należało przenieść na podłoże. Z wykładziny ułożono liczne proste i przerywane łuki, półokręgi i prostokąty. Szczególnym wyzwaniem dla instalatorów było ułożenie powierzchni boiska do gry w koszykówkę w jednym z pomieszczeń.

- Projekt realizowany przez naszych instalatorów był wymagający, nie tylko ze względu na wielkość powierzchni, liczne i złożone kształty elementów układanych na podłożu, wysokie kryteria dotyczące jakości, lecz przede wszystkim precyzyjne wpisanie się w harmonogram wszystkich prac wykończeniowych. Doświadczenie zdobyte podczas prac w placówkach medycznych sprawiły, że wspólnie z naszym Klientem możemy cieszyć się sukcesem – mówi Jarosław Michalak, dyrektor działu techniczno-handlowego w firmie Coniveo.

Prace wykonane przez instalatorów Coniveo w klinice Enel-Sport obejmowały kompleksowe wykonanie podłoża – od prac przygotowawczych do precyzyjnego wycięcia i ułożenia wzorów z wykładziny kauczukowej.

Podobne artykuły