budowa

Szanowny Użytkowniku,

1. Wyrażenie Zgody.

Jeśli nie chcesz wyrazić zgody lub chcesz ograniczyć jej zakres, proszę kliknij „Zarządzaj zgodami”.

Wyrażenie zgody jest całkowicie dobrowolne. Możesz zmieniać zakres zgody, w tym również wycofać ją w pełni, poprzez kliknięcie przycisku „Zarządzaj zgodami”.

Artykuł Dodaj artykuł

Od kwietnia 2011 roku stanowisko prezesa CEMEX Polska

Rüdiger Kuhn na stanowisku Prezesa CEMEX Polska i Europa Wschodnia zastąpił Prezesa CEMEX Polska i Republika Czeska Ricardo Naya, który został powołany na stanowisko Wiceprezesa Planowania Strategicznego i Koordynatora Funkcji Zintegrowanych w USA. Zmiany są wynikiem globalnej reorganizacji firmy.

Rüdiger Kuhn od 1997 roku jest związany z polskim rynkiem materiałów budowlanych. Zarządzał holdingiem RMC Polska, przejętym w marcu 2005 r. przez CEMEX. Z firmą jest związany od 12 lat. Od 2005 do 2008 roku pełnił funkcję prezesa zarządu CEMEX Polska. W latach 2008 - 2011 był Prezesem CEMEX Europa Północna. Prezes ukończył Slavistic Philosophy (Slavic Languages) and Business. Rüdiger Kuhn ukończył studia licencjackie w Mainz na „Uniwersytecie Johannesa Gutenberga w Moguncji” oraz studia magisterskie w Berlinie na „Free University of Berlin". W tym czasie odbywał stypendia naukowe na „Uniwersytecie Jagiellońskim” w Krakowie, na „Uniwersytecie Leningradzkim" oraz „Frunze University Symferopol” na Krymie.

CEMEX jest jednym z wiodących, globalnych producentów i sprzedawców cementu, betonu towarowego i kruszyw. Globalna skala działania oraz dobra znajomość lokalnych rynków sprawia, że od ponad 100 lat CEMEX dostarcza wysokiej klasy rozwiązania budowlane w ponad 50 krajach na całym świecie. Dąży do innowacyjnych rozwiązań branżowych i promuje zrównoważoną przyszłość.

Region Europy Wschodniej obejmuje - poza Polską - Łotwę, Austrię, Węgry, Czechy oraz Chorwację. Centrala regionu znajduje się w Warszawie. CEMEX obecny jest na polskim rynku od 2005 roku. Polską bazę stanowią 2 cementownie (Cementownia Rudniki i Cementownia Chełm), 41 wytwórni betonu zlokalizowanych na terenie całego kraju oraz 8 kopalni kruszyw. CEMEX Polska zatrudnia 1330 osób.